PLANTUR 39 Șampon Phyto-Caffeine pentru păr vopsit și deteriorat, 250 ml

R175894
Dozaj
  • 250 ml
42,40 lei
cu TVA

 

O gama variata de produse naturale, produse cosmetice si de igiena

 

Livrare rapida din stoc. Lucram cu cele mai rapide firme de curierat din tara.

 

Suport permanent din partea unei echipe dinamice si flexibile

·         Previne căderea părului cauzată de schimbările hormonale pe măsura înaintării în vârstă.

·         Complexul Phyto-Caffeine activează rădăcinile firelor de păr în timpul spălării

·         Proteina din grâu reface firul de păr uscat, poros

·         Provitamina B5 conferă volum firului de păr și îl face mătăsos

 

Datorită complexului Phyto-Caffeine, puteți preveni căderea părului cauzată de schimbările hormonale pe măsura înaintării în vârstă.

Șamponul activează rădăcinile firelor de păr în timpul spălării.

Instructiuni de utilizare:

Pentru a vă asigura că la rădăcinile firelor de păr ajunge o cantitate suficientă de cafeină, trebuie să lăsați șamponul să acționeze pe scalp 2 minute, de la aplicare până la clătire.

Cafeina poate fi detectată la rădăcinile firelor de păr pe o perioadă de 24 de ore.

Ingrediente:

Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Glycerin, Propylene Glycol, Panthenol, Caffeine, Glyceryl Oleate, Coco-Glucoside, Parfum, Polyquaternium-7, Sodium Citrate, Citric Acid, Potassium Sorbate, Polyquaternium-10, Hydrolyzed Wheat Protein, Camellia Sinensis Extract, Hexyl Cinnamal, Sodium Benzoate, Zinc PCA, Niacinamide, Limonene, Linalool, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, CI 47005, CI 42090.

 

Test privind penetrarea cafeinei din formula șampoanelor Plantur 39

Desfășurat la Centrul pentru fiziologie experimentală și aplicată a pielii și la Centrul de cercetare clinică pentru fiziologia părului și a pielii al Clinicii Universitare Charité din Berlin.

Informații generale privind studiul și designul acestuia

Pielea este cel mai mare organ al corpului uman. Aceasta este alcătuită din mai multe straturi și numeroase invaginări, așa-numiții foliculi ai firelor de păr, din care cresc periodic firele de păr. Scalpul conține aproximativ 120.000 de astfel de foliculi de fire de păr, care, printre altele, au rol de depozite pentru ingredientele active. În cadrul unui studiu clinic, s-a dovedit în condiții practice, că după o scurtă perioadă de expunere, cafeina favorizează penetrarea în scalp prin acești foliculi și poate fi găsită acolo chiar și după 24 de ore.

Eficiența cafeinei localizată în rădăcinile firelor de păr în combaterea căderii părului la menopauză a fost deja dovedită cu succes în numeroase studii*.

Metoda de studiu pentru determinarea gradului de penetrare a cafeinei

În cadrul unui studiu clinic realizat la Centrul pentru fiziologia experimentală și aplicată a pielii al Clinicii Universitare Charité din Berlin, șamponul Plantur 39 cu conținut de cafeină a fost aplicat zilnic pe scalp de către zece subiecți. După o perioadă de expunere de două minute, excesul a fost clătit, iar părul a fost uscat cu prosopul.

 

Penetrarea șamponului în scalp a fost măsurată utilizând un microscop modern cu laser. Pentru a face șamponul vizibil la microscop, a fost adăugat un marker fluorescent.

Rezultatele studiului

După un timp de expunere de două minute și după spălarea ulterioară, s-a observat cum componente ale șamponului au penetrat în foliculii firelor de păr (consultați figura). Toți foliculii firelor de păr din zona tratată conțineau agentul de contrast fluorescent.

Mai mult, aceeași concentrație de agent fluorescent observată imediat după aplicare era încă prezentă 24 de ore mai târziu. Nu existau urme de șampon cu cafeină acumulat în foliculii firelor de păr după 48 de ore.

Localizarea substanței de contrast fluorescente după un timp de contact al șamponului pe scalp de 2 minute de la aplicare până la clătire

Localizarea substanței de contrast fluorescente după un timp de contact al șamponului pe scalp de 2 minute de la aplicare până la clătire

Rezumat: cafeina din formula Plantur 39 penetrează scalpul

Cercetătorii au ajuns la concluzia că ingredientul activ cafeină din formula șamponului Plantur 39 poate penetra eficient scalpul și se poate activa acolo datorită formulării sale. Dacă se utilizează zilnic șamponul Plantur 39 cu conținut de cafeină, cafeina este depozitată în foliculii firelor de păr timp de cel puțin 24 de ore.**

*Fischer T.W. International Journal of Dermatology (2007), 46, 27-35; Fischer T.W. et al. British Journal of Dermatology (2014) 171, 1031–1043

 

** Lademann J. et al. Laser Phys. Lett. 1–5 (2007)

R175894

Referinte specifice

S-ar putea sa-ti placa

16 alte produse in aceeasi categorie:

chat Comentarii (0)