• Nou

Burete hemostatic Equispon 8cm x 5cm x 1cm

0 Review(s) 
Cantitate: 1 buc
  • 1 buc
12,00 lei
cu TVA

 

O gama variata de produse naturale, produse cosmetice si de igiena

 

Livrare rapida din stoc. Lucram cu cele mai rapide firme de curierat din tara.

 

Suport permanent din partea unei echipe dinamice si flexibile

Prezentare:burete hemostatic  cu urmatoarele dimensiuni  : 8cm lungime x5 cm latime  X 1 cm -grosime;

Termen de valabilitate 5ani.Produsele sunt ambalate dublu steril.

Equispon este fabricat din spuma de gelatina purificata,ceea ce ii confera o porozitate uniforma si un caracter neutru in reactiile chimice.

Spuma uscata este taiata,ambalata si sterilizata cu ajutorul radiatiilor gamma.

Doza de radiatii utilizata in cazul Equispon este de 2.5Mrad(25kGy).

Equispon este imediat utilizabil in conditiile intraoperatorii si nu necesita sterilizare cu ajutorul caldurii uscate sau prin autoclavare.

Indicatii

Equispon este un burete hemostatic de uz local,destinat utilizarii in cadrul interventiilor chirurgicale ce implica hemoragia venoasa si hemoragia difuza,acolo unde aplicarea metodelor traditionale de hemostaza este dificila sau nepractica,iar utilizarea materialelor neabsorbabile nu este dezirabila.

Mecanism hemostatic :

Equispon adera la zona de sangerare si absoarbe o cantitate aproximativ egala cu de 50 de ori propria greutate.

Datorita porozitatii uniforme a Equispon,plachetele sanguine sunt captate si se activeaza cascada coagularii,transformand fibrinogenul solubil intr-o retea fibrina insolubila,ce opreste sangerarea.

Atunci cand este implantat in tesut,Equispon se resoarbe in 3-5 saptamani.

Mod aplicare :

Equispon poate fi utilizat fie in stare uscata,fie dupa inmuierea in solutie salina fiziologica.

Equispon trebuie sa fie presat pe zona de hemoragie.

Equispon poate ramane in-situ(cu conditia luarii in prealabil a unor stricte masuri de asepsie),iar plaga poate fi inchisa,intrucat buretele se descompune complet in cateva saptamani.

Equispon nu provoaca nici o reactie tisulara adversa si nici o reactie de hipersensibilizare.

Avantajul pe care il prezinta Equispon este posibilitatea utilizarii sale in mod concomitent cu medicatia antibiotica,chimioterapica sau cu trombina,fara a atrage nici o diminuarea a efectului hemostatic al buretelui.

Contraindicatii:Equispon nu trebuie utilizat  in inchiderea  inciziilor pielii deoarece poate interfera cu procesul de vindecare de la marginile plagii.

Atentionare:

Atunci cand este plasat in cavitati sau in spatii inchise intre diverse structuri tisulare,se recomanda exercitarea in prealabil a unei compresii minime si se  va avea in vedere evitarea impachetarii excesive(buretele se expandeaza pe masura ce absoarbe lichid).

Equispon se poate umfla pana la dimensiunea initiala,iar fluidele absorbite pot creste riscul de afectare a structurilor nervoase.

Equispon trebuie sa fie indepartat de la locul aplicarii atunci cand a fost utilizat in  jurul sau in proximitatea foramenelor osoase,cavitatilor cu pereti ososi,maduvei spinarii si/sau nervului optic si chiasmei optice.

Datorita faptului ca Equispon poate constitui un focar de infectie nu trebuie lasat in zonele infectate;el trebuie indepartat de indata ce hemoragia a fost adusa sub control.

16 alte produse in aceeasi categorie:

Reviews

Write your review

Burete hemostatic Equispon 8cm x 5cm x 1cm

Write your review